viernes, 27 de noviembre de 2015

QUÈ ÉS ABANS L'OU O LA GALLINA?


A vegades aprofitem el llibre per fer un treball oral però no tenim cap obligació de fer un treball de l'aula ordinària ni d'escriptur
Les necessitats logopèdiques son concretes i específique i es prou complicat fer aquest treball dins de l'aula ordinària però a vegades es pot avançar vocabulari o tipologies textuals per a afavorir el treball a l'aula ordinària.
Sempre tinc dubtes sobre les avantatges del  meu treball ja que deixen de fer altre treball a l'aula ordinària.
Encar no he sabut resoldre aquesta dificultat.Últimament moltes perones diuen que amb aquest sistema de traure'ls de l'aula "perden" coses que es treballen a la seua classe i tampoc crec que es puga fer un treball específic articulatòri dins de la seua classe .....Que és abans l'ou o la gallina.També crec que difícilment poden fer un bon treball a classe sense un treball previ oral.Sempre es més fàcil si les famílies col·laboren però no sempre és així.Per tant li done voltes i voltes ....
Hi ha activitats de logopèdia que no es poden fer a l'aula.Podriem fer el que mostra aquest vídeo a l'aula en els seus 24 companys?????????

APP LOGOPÈDIA :JUGUEM AMB DINO i "AMO LA TARTA"



Aquesta aplicació per ipad només té dos jocs gratüites però ens va molt bé per parlar de l'higiene de les dents i el fet de portar "aparato" .Alguns xiquets no porten bé el moment de quan val a l'estomatòleg i li diuen que té que portar un pont o ferro per millorar el paladar o les dents.També hem vist una aplicació per al moment que li diuen que han de portar ulleres.
També és molt xulo el conte.

APP AMO LA TORTA

 Per millorar les dislàlies fem ejercicics de respiració,pràxies i repetim paraules amb el fonema fectat però estes activitats son molt aburrides(sempre el mateix ,sempre el mateix!)Així a vegades jugue amb apps de l'ipad i conscientment busquem paraules amb el fonema que no pronunciem bé com rosa (en el passtís) o la essa d'hospital.Tenim que generalitzar els fonemes que aprenem de forma aïllada.



EL NOSTRE PARDALET FERIT

Aquesta setmana hem recordat el conte del pardalet ferit amb una titella que hem fet amb materials de l'aula com plomes (del treball del buf)amb boletes de forespam (del treball de relaxació) i fil d'aram.
El text hem gastat el de la classe de les motos d'internet.
http://laclassedelesmotos.blogspot.com.es/2014/12/conte-el-pardalet-ferit.html
i el nostre pardalet...

sábado, 21 de noviembre de 2015

RIC I KIRC



Tenim unes noves mascotesa l'aula .Un gosset per treballar les paraules amb erra que es diu RIC i un pardalet per treballar les paraules amb K,C i Qu.que es diu KIRC.

REUNIÓ DE DELEGATS divendres 20 de novembre

El divendres vam fer una reunió de DELEGATS de l'escola.











Vam votar entre varies opcions aportades pels delegats de classe i vam decidir que aquest curs a EDUCART farem un concurs de LOGOS DE L'ESCOLAdibuixats a mà o afets digitalment amb l'ipad.La organització i les condisions del concurs les donarà la Comissió de mestres d'aquesta COMISSIÓ més endavant.

APP CHATTERKID A LOGOPÈDIA


He baixat l'app per a ipad que es diu Chatterkid .Podem fer una foto de l'alumne ,marquem la seua boca amb una línia de punts ,gravem el missatge que volem que després s'escolte i decorem la imatge.

Al finalitzar pasem el vídio a la carpeta de vídios de l'ipad.Si no fem aquest punt només estarà a l'aplicació però no podrem descarregar-lo. 
https://itunes.apple.com/es/app/chatterpix-kids-by-duck-duck/id734046126?mt=8

Anm aquesta app hem fet aquests materials .Als alumnes li ha encantat i ens serveix per poder motivar-los per parlar millor i tindre mostres per a l'avaluació.A més a més hem fet alguns on parla un objecte ,ens ha paregut graciós .



Recopilació apps logopèdia i pt de
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrqNP9LUAAtl9yzMeFBKx5hixWORJcNkddFZt5JKnCUVnYAUE0zGm1SQ8KOuesoSuRibPi975UPRBGOxLCD9y3lZ42g7nkeadQLU81qDI2dV1uk0Ty8k83TGcXTHl2IwatTPr48LZ7zXg/s1600/Captura+de+pantalla+2015-04-11+a+las+20.59.52.png

Els vidios fets amb l'opades tenen que veure al blog perfectament .Si no pots,no és per el blog ,és per el navegador .Mozilla té ùltimament un problema amb els plugins i adobe flash però si entres per internet explorer no hi ha cap problema.

jueves, 19 de noviembre de 2015

EDUCACREATIONS A L'AULA DE LOGOPÈDIA

Amb la tablet ipad he descobert una app increíble per al professorat.Pots explicar amb la teua veu i a la vegada dibuixar,escriure o posar una imatge o vídio i es publica al núvol.T'envien al teu correo la llicó creada i es pot veure en qualsevol ordinador de l'escola.Ës genial.Ës una bona ferramenta per a que els alumnes expliquen els conceptes que ja han aprés al final dels projectes educatius.
L'activitat és només una prova però es pot traure molt de profit a l'aula.https://www.educreations.com/lesson/view/fonema-k/35210748/?s=56EZRX

El logo de l'aplicació és
i teniu una xicoteta explicació enhttp://proyectoguappis.blogspot.com.es/2014/03/tutorial-educreations.html

lunes, 9 de noviembre de 2015

IPAD A LOGOPÈDIA INFANTIL

A l'esola som dos logopedes .Aquest curs he tingut la gran sort de tenir com a companyera una mestra que ve de treballar en aules cyl.
Per aquest motiu ja fa temps que treballa en ipad a la seua classe i té aplicacions comprades que realment donen bons resultats per a infantil .

Poc a poc anirem penjant-les i les anirem valorant.Gràcies perquè el treball en equip sempre dona millor resultats que els individualismes.

QUE FEM AMB EL IPAD NOU ?

Aquesta entrada està pensada per a els companys que com jo som analfabets digitals ,es a dir,no hem tingut mai un ipad.
Quan compres un ipad  s'encen presionant la tecla de dalt de la càmera .Has de fer un compte .En lloc de gmail ,es diu icloud .Podrien haver posat un nom menys difícil,no?
 Només té tres botons metàlics i un blanc centrat en el marc.El de dalt és per encendre'l,els dos dels costats per al volum i el del marc es molt important i es diu "botó inici o botó home"


Després la bossa del play store que usem en Android es diu "App Store " i l'internet es diu Safari.
Les aplicacions bàsiques son aquestes i si no tens alguna és necessari que te les baixes.


Has de baixar el gmail,Drive,Horario,Documentos,Power Pointi Excel.Així pots escriure a la tablet i penjar-ho a Drive.Quan vols imprimir ho pots fer des del teu ordinador accedint a Drive.És més fàcil Drive perquè accedeixes des de google clicant a la finestreta de dalt a l'esquerra.

Després et vas a la bossa de AppStore i en la lupeta pots anar provant paraules que tinguen a veure en el que vols.Per exemple jo vaig posar :logopedia,lengua oral,vocabulario...Normalment en castellà o en anglès.La llàstima és que hi ha molt poques aplicacions en català.


Quan ja vaig omplir tres pantalles vaig anar fent carpetes amb un títol comú per a varies aplicacions:vocabulari,comprensió,expressió oral etc.
Per fer algo en les icones de les aplicacions has de mantindre un poquet de temps el dit damunt del logo i es posen a vibrar i apareix una creueta xicoteta a la dreta-dalt.
 Si baixes moltes i omplis tres pantalles per passar-les d'una a altra es tens que posar al cantonet i presionar un ratet més.
Quan juntes una aplicació damunt d'altra és quan ix la possibilitat de crear una carpeta i posar-li nom.Després tot es tenir molta paciència i anar provant.
A Android al apretar et donava la possibilitar de crear una carpeta,en l'ipad només te la done si juntes dos icones de aplicacions.
Les aplicacions que t'agraden les conserves i les que no les tens que desintal·lar però buscant una a una en configuració.

No es pot des de el teu ordinador com en Android.
Ara que conec les dos tenen ventatges i desventatges.Apel té aplicacions fantàstiques que no hi son en Android ja que Apple té gent molt bona treballant però la gran majoria de les bones son pagant dins de la mateixa aplicació.

Et deixen un apartadet per a que pugues valorar-la però si vols usar-la tota has de pagar.Android en aquest aspecte no costa res.
Quan vols anar a internet un analfabet digital com jo buscava mozilla o la raboseta.Al ipad internet està en Safari.

Si no funciona has d'anar a configuració i posar la clau d'internet.Per confirmar que és activat té que estar en verd el botonet .Si és gris mou la boleta fins que es veja verd.

També es necessari app gmail si ja tens ,com es el meu cas,un compte de correu de gmail a l'ordinador ja que la tablet té Mail de icloud.


Tocant dos vegades el botó "home"apareixen totes les finestres que tens obertes.Tens que llançarles  arrastrant-les cap a dalt per a tancarles.

També tenim que aprendre uns gestos que son diferents per a l'ipad.
-per tornar a l'inici toquem el botó inicial o fem com si ferem un pessic juntant tots els dits cap al centre.
Per a veure la barra podem desplaçar les finestres obertes amb els quatre dits cap a dalt o apretar dos vegades el botó "home" (el del centre i en el marc de l'ipad.


Per passar d'una aplicació a altra podem clicar dos vegades al botó central del marc tornanta l'inici i anant a altra aplicació o fer menys faena i relliscar quatre dits de dreta a esquerra.

Ja quasi ho tenim aprés tot sobre els gestos!!!!!!!
Podem veure tots en https://support.apple.com/es-es/HT204895

Altra cosa que es molt fàcil en Andoid es fer una captura només clicant damunt de :

Per fer una captura ,en l'ipad ,tens que presionar a la vegada dos tecles (la de apagar amb poqueta presió   i la central del marc ).
A més a més tenim una bona càmera ,hem anat fent fotos però l'ipad ho guarda en dos formes una que es diu"carrete" que es pot veure com a una presentació i altra que és només fotos"mis fotos en streaming"Si vols pujar-les a drive per dsprés descarregar-les al teu ordinador i penjar-les al blog només cal apretar el simbol de la app de drive y pujar la foto donant al botonet que posa +,selecciona"subir" pots buscar en fotos y videos o en icloud Drive o en més (Dropbox ) Al final el botonet de verificació .
També pots pujar-les a altre espai en el nuvol que és del pròpi ipad que es diu icloud Drive .
Recordem que per  a tancar les aplicacions en Android vas enrerre amb la fletxa però en Android no és posible i normalment els analfabets digitals com jo eixim amb el botó blanc del marc.
Fent aixó deixem moltes finestres secundàries obertes i tenim que apretar dos vegades el mateix botonet i apareixeran totes les finestres que tenim obertes.Apretem sobre elles i rellisquem el dit cap amunt.Així estaran realment tancades .
Aquest botonet tan important li diuen "botó d'inici"o "botó HOME" en tots els tutorials a la xarxa.

També és important comprar una funda per protegir-lo ,unes tovalletes per limpiar el cristall i una funda de plàstic dur per a protegir la pantalla.A l'escola té que usar-se ben protegit,tal vegada a la nostra casa no el protegiríem tant .Per a infantil necessitarem unes fundes més cares i de goma.

A primària és suficient amb fundes més lleugeres.Altra decisió es com fer les compres d'aplicacions o si només usarem les gratuïtes.Personalment per a logopèdia jo vaig a investigarmoltes  que no són de pagament i amb el temps ,ja valoraré les possibles compres.

OFICIS D'ABANS A ALMASSORA

També durant aquest mes aprofitartem per buscar informació sobre la gent del poble d'Almassora i poder tenir dades per fer una llegenda i els cabuts per el passacarrer de les festes de maig.
Per una casualitat hem trobat a aquesta parella que tenien la vaqueria al Pla de la torre.Anaven pels camins del poble venent la seua llet.A Almassora hi havia més de 20 vaqueries.També venien gel que el feen a una fabriqueta .Al meu poble  ,Villamalur,fa molt de temps es fea a una "NEVERA"



Es trepitjava la neu per baixar a vendre-la a Tales.Ací a Almassora es fea amb unes màquines i es portava a vendre.El gel s'embolicava en les corfes dels granets del blat
per a que aguantara més sense desfer-se.



 Aquesta entrada del blog vol ser un agraïment a aquesta parella ,que com molts iaios d'Almassora,van tenir una vida dedicada a fer millor la d'altres persones .ara que son majors es mereixen el nostre reconeixement .

Així hem pensat que podrie ser un venedor de llet o gel el nostre cabut ,en honor de tota aquesta gent que fea el seu treball artesà i que ara els jovens desconeixem .Els xiquets d'ara si le preguntes d'on ve la llet ,ets contesten ben fort "Pues de Mercadona ,de donde va a venir,maestra!".




domingo, 1 de noviembre de 2015

PDI PANASONC ELITE PANABOARD

 Com fer que torne a anar la nostra PDI.ja no tenim sboard PDI.Tenim una Panasonc elite Panaboard UBT-580c om fer que torne a anar
 Descarregar:     elite_Panaboard_442_000.exe                 de   http://panasonic.net/pcc/support/eboard/elite/download.html#elitePanaboard_Software_win_T880

galeries http://panasonic.net/pcc/support/eboard/elite/download.html#elitePanaboard_Gallery_Installer_T880 

RADIOCHANDO DONA EL SEU PRIMER PASSET

El alumnes de sisè ja han fet el seu primer podcast de ràdio iest`s penjar a http://www.ivoox.com/halloween-6e-3-audios-mp3_rf_9215957_1.html Recordem que tenim una ràdio nova i anema fer un taller i/o jornada dins del Programa de formació d'aquest curs dpenent del Programa de gestió autònoma de la Conselleria.Aquest programa ens facilita diners per a ponents però no permiteix passar cap altra despesa.Volem comunicar per la xarxa la necessitat de poder augmentar les despeses per comprr recursos tecnològics.De moment lallei diu queno es pot .
DISFRUTEU ESCOLTANT ALS ALUMNES