lunes, 2 de enero de 2017

CREAR CONTES I ANIMACIONS AMB L'IPAD

Com tots els cursos creem contes per a Sant Jordi.
Encara falten quasi quatre mesos però anirem investigant pàgines web i app d'ipad per fer-les durant aquest segon trimestre i poder elegir la millor per a Sant Jordi.

 

1 Primera opció investigada :Storybird (No és una aplicació )és una web que poses al navegador d'internet.


Pots fer contes des de l'ordinador posant a google aquesta direccióhttps://storybird.com/


Primer has de registrar-te.Després t'envien un enllaç al teu correu per donar-te la benvinguda i entrar en el teu compte .

A la barra cliques en create i ja pots escriure elegint d'un grup d'imatges que et proposen.

Està bé per començar acrear contes però és prou limitat ja que les opcions son entre les que et dòna l'aplicació .

Mireu la meua primera publicació !!!
2 La segona opció per ipad és una app superxula.Utimate Creativity Pack

 Ofereis uns paquets d'aplicacions per 40 i altre per 30 euros d'apliccions bones .Però com a l'escola no paguem per cap pp he probat una d'elles que és gratis.
La del simbolet groc,animation Desk Cloud.al tindre cura perquè Desk Cloud  Ultimate val 20 euros.Fixa't bé.
Hi ha una opció gratis un mes .
La gratuita també l'esborrat perquè diu en anglés que després del temps gratis automàticament pasa a cobrar-te una quantitat mensual.Com que hi han altres opcions no val la pena el risc.Per tant la meua valoració no és molt positiva a no ser que vullgues pagar .
Book press és genial per fer llibres amb fotos d'una celebració.Son plantills que pots baixar sense pagar res i només cal que poses les fotos .No té veu per tant no és per fer narracions .Només és per fer àlbums bonicos.Les palntilles estan fetes i per tant la aventaja és que és molt ràpid i no has de pedre temps en fer tú el montatge com en un book creator.Té alguns temes on triar .Tal vegada no tots els possibles però si s'acopla al que vols fer t'ajuda a fer-ho en un tres i no res.




3.La tercera opció :ANIMATRIC APP IPAD

Amb animatric els alumnes poden fer tres o quatre dibuixos i els convertix en gifg animats.
És superfàcil i ràpida encara que el pas d'un fotograma a l'altre és molt ràpid i mareja un poc però als alumnes els diverteix veure com es mou un dibuix que ells han fet.Però no ens serveix per fer narracions digitals per a Sant Jordi ,que ésel que anem buscant .
4 La quarta opció és Story Creator .És una app per fer dibuixos  i posar-li veu.És fàcil per alumnes d'infantil ja que les ferramentes de dibuix son al pròpi llibre.

A altres aplicacions per fer contescom book creator o altres necessites dos ferramentes una per fer dibuixos i altre per fer el conte.És genial per crear contes fets en el moment amb alumnes d'infantil però no per fer animacions que és el que estem investigant actualment.

Tampoc he trobat la forma de guardar-ho a l'ipad.He enviat un correu al soport o ajuda de l' aplicació.A veure si me contesten.Crec que és perquè per guardar ha de ser la versió pro que val 2 euros.


La únic cosa és que la palta de color és molt bàsica només pots usar verd,blau,rosa i taronja.

La empresa INNOVATIVE MOBILE APPS té moltíssimes aplicacions interessants:de paraules oposades,de letura,de materials Monressory...Són en anglès però moltes es pot gravar i evidentment encara que el so no correspon es pot fer en castellà o en valencià.

5 La cinquena opció és LITTLE STORY CREATOR  
Aquesta app per fer contes com les d'abans es diferència perquè té alguns sticks(dibuixets d'animals) que es poden usar,pots dibuixar en molts colors(clicant sobre el negre ixen més colors) pots gravar veu i posar fons predeterminats o fotos des de la càmera delipad directament (fer la foto en el moment) o des del carret.
M'ha encantat per als meus alumnes amb dislàlies per fer llibres d'un fonema concret.
EL MEU LLIBREDE LA ERRA per exemple.


6 La sisena opció és  LITLE STORY MAKER .És una aplicació per fer llibres digitals de les teues fotos amb text (paraules i frases).Per a logopèdia crec que és una forma molt bona per fer llibres de vocabulari amb la veu dels alumnes o llibres de frases curtes amb la seua veu .Es pot llegir després amb la veu del xiquet o la del ipad .Podem fer EL MEU LLIBRE DE FRESES .

7 La setena MY STORY BOOK CREATOR SCHOOL EDITION 
El problema es que val 4.99  però hi ha una versió per a mestres i poden treballar 4 o 5 xiquets en un mateix conte des de els seus ipads. A més a més els stikers son mlt xulos.





8 La huitena  és BOOKPRESS

És com un hoffman en windows per fer àlbums amb plantilles que pots descarregar des d'internet des de la mateixa aplicació i nom´s cal personalitzar-ho amb les teues fotos.´Crec que és útil per fer àlbums però com que no te veu no ens serveix per al nostre objectiu que és fer narracions .



  9 Story Maker HD Està bé per crear els personatges i crear contes però només hi ha una opció gratis molt senzilles altres com el conte de Cincirella,els tres porquets .Robin Hood ,El mag d'Oz valen un euro.
Com que a l'escola pública ja hem parlat que no volem pagar res per les aplicacions no ens val per al nostre objectiu de fer contes per a Sant Jordi.

10 GRASSHOPPER APPS I LOVE MOM,I LIKE BOATS son apps per treballar frases M'agrada...jo vull...etc en format llibre i que ens serveix per treballar les frases però que son tan estructurades que no es poden variar per fer-ho en valencià ni cnviar les fotos només les usarem com a referent visual per treballa les frases de forma oral en valencià.No ens serveixen per al nostre objectiu de crear narracions.

11 I LIKE BOOKS té 37 llibres diferens amb aquest tipus de frases .Val dos euros però ens serveix per veure la idea de fer llibrs d'expressions de gustos amb llibres digitals ,amb altres apps gratüites que ja em vist abans en aquesta mateixa entrada.

11 Fairy Tale  La app top 10 per al nostre objectiu de crear narracions.Pots triar els personatges i crar el teu conte escrit .També pots gravar la veu així que SÏ ens val com app per fer narracions encara que no son animacions..




12 Fairy Tail Puppet Theatre for kids de Duncan Cuthbertson,Three Little Pigs Puppet Theatre for Kids 
13 Sock Puppets 
 Son tres aplicacions per fer animacions senzilles,elegeixes els personatges,els pots moure i gravar la veu dels xiquets .







Els encanta reproduir els enregistraments i es poden enviar per correu si son curtes o penjar-les a youtubbe si no superen els 30 minuts.


14 Animgram: És una app per fer missatges i poder enviar-los afaceebok,wassap o per correu.Té unes màscares i et fas una foto .Queda graci´s i pot gravar un missatge .A logopèdia ens servirà per treballar paraules i frases curtes però no per a fer narració digitl ni animació ,que és el que estem investigant ara mateix.

15 Draw &tell
És molt divertida per a infantil,poden dibuixar posar stikers acolorir en diverses textures i gravar la seua veu però no dona com a resultat una animació.A logopèdia ens ajudara a treballar LA DESCRIPCIÓ I EXPRESSIÓ D'UNA ÚNICA IMATGE.




16 Imagistory



L'appté uns cuants contes molt bé ilustrats i pots triar dos gratis i els altres pagant dos euros.Al obrir-los pots gravar la teua veu i enviar-ho per correu.
17 Easy Stop Motion studio:introducció a l'animació. de EDOKI ACADEMY

És una aplicaciópr fer animacions amb formes geométriques i a més a més et crea el video posant la teua veu,sons o música que pots crear amb un teclat de la mateixa aplicació.




18 Animatión p  (MARIQUITA) 
Pots fer animacions curtes de 20 o 25 dibuixos,triar la velocitat i l'aplicació crea la animació.Costa un poc de saber com funciona però amb aquestes indicacions és fàcil.
Es pot enviar ,fer unvídeo o penjar al núvol.

Un exemple que hem fet és aquest del sol content

19Vittle free és una aplicació que crea un vídeo del que fas en una pissarra blanca pareguda a explaing everithing.Però aquesta és gratis i explaing e. es de pagament.El curs passat algun mestre ja va fer l'animació per a Sant Jordi amb Ex.Ev. Així que Vittle free podria valdre per fer la d'aquest curs.



                                         Pissarra interactiva Screencast Video Recorder

Amb Vittles poden combinar-s les seves fotos, escriptura a mà, i la veu en vídeos atractius que poden ser compartits a l'instant amb la xarxa d'internet.
M'agradat perque pots gravar mestres dibuixes per tant val per a fer animacions ia més a més amb  la teua  veu  .Aquesta síla usare amb els meus alumnes de logopèdia.
 Hi ha una versió de pagament de 10 euros que té millores,es pot escriure amb pdf etc però per a logopèdia tenim suficient amb la primera versió.Crearem contes superxulos sense pagar res.

 20 Animator circulos de colores 
A itunes diu que crea impressionants animacions sense cap experiència però a mi m'ha costat un poquet per aprendre .No és molt intuitiu.


És fàcil fer els dibuixos pero només veus aquesta pantalla on et dona l'opció de pujar-les o enviar-les quan cliques damunt de DONE.

Animator és una eina per fer vídeos animats de dibuixos animats i exportar als formats GIF o vídeo.

21 Flipbook free És massa difícil per alumnes de primària i per aixó explique el 25 animator for kids

És molt fàcil pujar-les per correu a l dreta -baix.
22 Frame cast Ës una app que m'ha resultat difícil d'usar però com que té una xarxa social on il3lustradors penjen el seu treball m'ha resultat molt interessant i a més a més et pots enviar al teu correu si alguna t'agrada.Està bé per aquest àmbit de recerca .


 Son un dibuix darrere d'altres i es pot gravar veu.
23 Plastic ésuna aplicació per a fer animacions ,té una serie de possibilitats i cal triar després té un ninotet articulat i el mous després el teu personatge fa el que tú has anat fent.És prou difícil per infantil i primer cicle.Ho probarem en segon i tercer cicle.Els resultats son expectaculars. 
Normlment els alumnes fan dibuixos de les parts de les narracions i amb imovie gravem la seua veu i la fem ajustar-se a cada escena .Abans ho feem amb el windows movie maker amb ordinador i ens costava molt de temps,després vam començar amb l'ipad i imovie i aquest curs de les apps investigades usarem STORY CREATOR a logopèdia.




24 ANIMATOR STUDIO També hi ha https://itunes.apple.com/us/app/animation-studio/id362956988?mt=8
Però val 5 euros i ja has vist que no comprem apps per l'escola












 25 ANIMATOR FOR KIDS El llibre animat més fàcil i aplicació de stop-motion per iOS però vl 1 euro.


Pots fer llibres animats amb pintura,pot desfer ,posar fotos del carret de l'ipad de fons,personalitzar els colors,ajustar la mida del pinzell,duplicar la diapositiva anterior i desar vídeo a la biblioteca de fotos i posar de 1 a 30 FPS de velocitat .
Al principi no és tan fàcil però els resultats son bons .

Com fas una animació copiant fotograma a fotograma els resultat son curts .Per fer una pel·lícula de 20 minuts que es el que duraven les pel·lícules del curs passat seria impossible fer-ho amb aplicacions de dibuix per a xiquets.Podem iniciar el procés però per fer un curt treballen molt il·lustradors i durant molt de temps.
Probarem aquestes apps però el conte de Sant Jordi el farem en saplicacions on el diseny ja està fet i nomésnarrem una història o conte.
Podem veure https://mypad.northampton.ac.uk/daisyr/2014/02/03/story-telling-and-e-books/


Fa temps que buscava comfer algo que vaigveure en internet.Una foto d'una tenda i de les prestatgeries baixaven un grup d'ous dibuixats.Foto i dibuix ?Buscant animacions he trobat com fer-ho GENIAL!!!!! Amb CAM ANIMATE
Afegir una mica de màgia animada a les  fotos! Cam Anima't us permet escollir entre adorables d'animacions, banners, música i il·lustracions dotzenes per ajudar a compartir exactament el que vol dir fàcil, divertit .És, i s'integra amb la missatgeria, correu electrònic i totes les seves xarxes socials favorites .Sending Pictures mai serà igual altra vegada!






No hay comentarios:

Publicar un comentario