lunes, 9 de noviembre de 2015

QUE FEM AMB EL IPAD NOU ?

Aquesta entrada està pensada per a els companys que com jo som analfabets digitals ,es a dir,no hem tingut mai un ipad.
Quan compres un ipad  s'encen presionant la tecla de dalt de la càmera .Has de fer un compte .En lloc de gmail ,es diu icloud .Podrien haver posat un nom menys difícil,no?
 Només té tres botons metàlics i un blanc centrat en el marc.El de dalt és per encendre'l,els dos dels costats per al volum i el del marc es molt important i es diu "botó inici o botó home"


Després la bossa del play store que usem en Android es diu "App Store " i l'internet es diu Safari.
Les aplicacions bàsiques son aquestes i si no tens alguna és necessari que te les baixes.


Has de baixar el gmail,Drive,Horario,Documentos,Power Pointi Excel.Així pots escriure a la tablet i penjar-ho a Drive.Quan vols imprimir ho pots fer des del teu ordinador accedint a Drive.És més fàcil Drive perquè accedeixes des de google clicant a la finestreta de dalt a l'esquerra.

Després et vas a la bossa de AppStore i en la lupeta pots anar provant paraules que tinguen a veure en el que vols.Per exemple jo vaig posar :logopedia,lengua oral,vocabulario...Normalment en castellà o en anglès.La llàstima és que hi ha molt poques aplicacions en català.


Quan ja vaig omplir tres pantalles vaig anar fent carpetes amb un títol comú per a varies aplicacions:vocabulari,comprensió,expressió oral etc.
Per fer algo en les icones de les aplicacions has de mantindre un poquet de temps el dit damunt del logo i es posen a vibrar i apareix una creueta xicoteta a la dreta-dalt.
 Si baixes moltes i omplis tres pantalles per passar-les d'una a altra es tens que posar al cantonet i presionar un ratet més.
Quan juntes una aplicació damunt d'altra és quan ix la possibilitat de crear una carpeta i posar-li nom.Després tot es tenir molta paciència i anar provant.
A Android al apretar et donava la possibilitar de crear una carpeta,en l'ipad només te la done si juntes dos icones de aplicacions.
Les aplicacions que t'agraden les conserves i les que no les tens que desintal·lar però buscant una a una en configuració.

No es pot des de el teu ordinador com en Android.
Ara que conec les dos tenen ventatges i desventatges.Apel té aplicacions fantàstiques que no hi son en Android ja que Apple té gent molt bona treballant però la gran majoria de les bones son pagant dins de la mateixa aplicació.

Et deixen un apartadet per a que pugues valorar-la però si vols usar-la tota has de pagar.Android en aquest aspecte no costa res.
Quan vols anar a internet un analfabet digital com jo buscava mozilla o la raboseta.Al ipad internet està en Safari.

Si no funciona has d'anar a configuració i posar la clau d'internet.Per confirmar que és activat té que estar en verd el botonet .Si és gris mou la boleta fins que es veja verd.

També es necessari app gmail si ja tens ,com es el meu cas,un compte de correu de gmail a l'ordinador ja que la tablet té Mail de icloud.


Tocant dos vegades el botó "home"apareixen totes les finestres que tens obertes.Tens que llançarles  arrastrant-les cap a dalt per a tancarles.

També tenim que aprendre uns gestos que son diferents per a l'ipad.
-per tornar a l'inici toquem el botó inicial o fem com si ferem un pessic juntant tots els dits cap al centre.
Per a veure la barra podem desplaçar les finestres obertes amb els quatre dits cap a dalt o apretar dos vegades el botó "home" (el del centre i en el marc de l'ipad.


Per passar d'una aplicació a altra podem clicar dos vegades al botó central del marc tornanta l'inici i anant a altra aplicació o fer menys faena i relliscar quatre dits de dreta a esquerra.

Ja quasi ho tenim aprés tot sobre els gestos!!!!!!!
Podem veure tots en https://support.apple.com/es-es/HT204895

Altra cosa que es molt fàcil en Andoid es fer una captura només clicant damunt de :

Per fer una captura ,en l'ipad ,tens que presionar a la vegada dos tecles (la de apagar amb poqueta presió   i la central del marc ).
A més a més tenim una bona càmera ,hem anat fent fotos però l'ipad ho guarda en dos formes una que es diu"carrete" que es pot veure com a una presentació i altra que és només fotos"mis fotos en streaming"Si vols pujar-les a drive per dsprés descarregar-les al teu ordinador i penjar-les al blog només cal apretar el simbol de la app de drive y pujar la foto donant al botonet que posa +,selecciona"subir" pots buscar en fotos y videos o en icloud Drive o en més (Dropbox ) Al final el botonet de verificació .
També pots pujar-les a altre espai en el nuvol que és del pròpi ipad que es diu icloud Drive .
Recordem que per  a tancar les aplicacions en Android vas enrerre amb la fletxa però en Android no és posible i normalment els analfabets digitals com jo eixim amb el botó blanc del marc.
Fent aixó deixem moltes finestres secundàries obertes i tenim que apretar dos vegades el mateix botonet i apareixeran totes les finestres que tenim obertes.Apretem sobre elles i rellisquem el dit cap amunt.Així estaran realment tancades .
Aquest botonet tan important li diuen "botó d'inici"o "botó HOME" en tots els tutorials a la xarxa.

També és important comprar una funda per protegir-lo ,unes tovalletes per limpiar el cristall i una funda de plàstic dur per a protegir la pantalla.A l'escola té que usar-se ben protegit,tal vegada a la nostra casa no el protegiríem tant .Per a infantil necessitarem unes fundes més cares i de goma.

A primària és suficient amb fundes més lleugeres.Altra decisió es com fer les compres d'aplicacions o si només usarem les gratuïtes.Personalment per a logopèdia jo vaig a investigarmoltes  que no són de pagament i amb el temps ,ja valoraré les possibles compres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario