miércoles, 17 de febrero de 2016

CURS DE FORMACIÓ:PROGRAMACIÓ I APPS FETES A ESPANYA

 Ja sabem que està de moda usar l'ipad a classe.Jo tinc interés per millorar la meua pràctica docent però també tinc interés perquè tinc dos fills informàtics.
La informàtica és una càrrera molt especialitzada i els dos no tenen ni idea d'usar l'ipad son programadors en altres àrees.
Però aquest fet fa que tingue curiositat per conèixer qui hi ha darrere de les aplicacions,les empreses i els ingeniers que fan cadascuna.Com ja habreu vist els que seguiu aquest blog intente mirar sempre l'apartat "about  us".Com que la informàtica creix tan ràpidament també al nostre pais esta evolucionant i m'interessa conèixer que està fent-se .Per aquest motiu penge aquesta entrada copiada de GENERACIÓN APPS.

http://generacionapps.com/las-10-mejores-apps-infantiles-made-in-spain-2015/



Les 10 millors apps infantils made in Spain 2015

El 9 de juliol al Festival de Comunicació El Xumet presentem un any més el llistat de les millors apps infantils desenvolupades a Espanya. Igual que en edicions anteriors el nivell de producció d'aplicacions ha estat molt alt i ha resultat complicat decidir quines mereixien l'honor d'estar en aquest "top ten".
El lliurament de diplomes es va realitzar durant el esdeveniment appKIDS , que organitza Generació Apps i El Xumet, i el lliurament de guardons va anar a càrrec de Manuel Velardo, director gerent de CENATIC de red.es i FICOD i Rodrigo Ron, director del festival El Chupete .
Lps guanyadors dels diplomes a les millors apps 'made in Spain' de 2015
Els guanyadors dels diplomes a les millors apps 'made in Spain' de 2015

Dismonster

Un joc d'exploració perquè els nens entenguin l'origen de les ombres i superin la por a la foscor que sovint es manifesta entre els 3 i els 8 anys. És molt divertit per deixar córrer la imaginació i interactuar amb el món que els envolta.

Baixa per Apple (2,99 €).
[ Coneix Dismonster a fons ]

El viatge d'Alvin

Aquest conte protagonitzat per un granger vidu que viatja des Iowa fins Wisconsin per visitar al seu germà malalt usant una recol·lectora és tota una lliçó de superació i amistat. Una road-app que encanta als nens i emociona als pares.

Baixa per Apple (2,69 €), per a Android (2,69 €) o per Kindle Fire (2,69 €).
[ Coneix El Viatge d'Alvin a fons ]

Monki Shake it

Una app dirigida a nens d'entre 2 i 6 anys que mitjançant diferents minijocs senzills i atractius va introduint als més petits en l'aprenentatge de l'anglès, el castellà i el xinès. Una aventura al voltant del món en la qual aniran aprenent ordres bàsiques, estructures gramaticals i vocabulari gairebé sense donar-se ni compte.

Baixa per Apple o Android (gratuït + 2,69 € per nivells)
[ Coneix Monki Shake it a fons ]

My life in English

Viu el món en anglès integrat en la família Twinnings i acompanya'ls en cada activitat que facin. Anar de càmping, jugar a futbol o viatjar pel món seran moments per ampliar vocabulari de manera fàcil en un entorn divertit.
my-life-in-english
Baixa per Apple o per Android (gratuït + 1,99 € per cada tema).

Nurot

Nurot és una història màgica sobre les paraules i la imaginació. Un conte interactiu protagonitzat per un nen del mateix nom que viu aïllat al bosc i mai ha tingut contacte amb la gent; no sap parlar i això li fa relacionar-se amb el món que l'envolta de forma una mica especial.

Baixa per Apple (gratuït + 1,99 €).
[ Coneix Nurot a fons ]

Play Òpera

Una aplicació per a nens d'entre 5 i 12 anys que busca fomentar l'interès i gaudi de l'òpera a través d'obres de 5 destacats compositors. Play Òpera barreja amb elegància la il·lustració amb la música creant un entorn que provoca simpatia per als més petits.

Baixa per Apple (gratuït).
[ Coneix Play Òpera a fons ]

Aquesta app sí la he probat a l'aula de logopèdia per treballar la percepció auditiva i als alumnes els ha encantat. 

Science Box

Una aventura sobre ciència als comandaments de la nau ScienceBox amb la qual evitar que el malvat Nihilius aturi el seu pla de deixar tots els llibres en blanc per anul·lar el coneixement. Joc i aprenentatge van de la mà en una app en la qual apareixen des de Newton a Einstein.

Baixa per Apple (1,99 €) o per Android (1,21 €)

The magic pond

En aquesta bassa els més petits de la casa podran divertir-se amb diferents minijocs en els quals tafanejar, tocar o cantar de forma lliure, triant el seu propi itinerari. Des d'una banda de rock que toca al costat de la bassa fins a uns camaleons que s'amaguen entre les plantes, tot està a punt per aprendre jugant.

Baixa per Apple (0,99 €) o per Android (1 €)

true Speed

Amb aquesta aplicació de Hot Wheels els nens mesuren la velocitat a la que corren els seus cotxes de joguina converteixen el mòbil en un velocímetre totalment real utilitzant la càmera del telèfon intel·ligent. Una app molt original que barreja el món físic amb el digital que busca que els nens juguin menys amb les tauletes però jugant amb les tauletes.

Baixa per Apple (gratuït).
[ Coneix True speed a fons ]

Veig Veig, una tarda al parc

En Veig Veig ens proposen apropar-nos a un parc en el qual en les escenes, aparentment simples, escoden divertides sorpreses que cridaran l'atenció i despertaran el somriure dels més petits de la casa. Poesia en estat pur i una il·lustració més que excel·lent.
Veig Veig una tarda al parc
Baixa per Apple (gratuït).
[ Coneix Veig veig, una tarda al parc a fons ]

Aquesta tanbé vull probar-la però tinc que comprar una targeta amb diners perquè és de pagament i actualment ja m'he gastat tot el saldo. 

NOVA PROPOSTADE FORMACIÓ

Aquesta vesprada algunes companyeres de l'escola han vingut a parlar amb mi perquè son la coordinadora de formació perquè busquem a algú que ens puga formar en programació a infantil i primària.Volen aprendre sobre :
-scratch
-makey-makey
-arduino 
-apps programació amb l'ipad
Si algú que llegeix el blog està interessat envieu un correu a:
pterapeutica.g6@gmail.com
Per la meua part investigarè en La Universitat Jaume I 
 http://ldap.uji.es:8888/indexldap.es.html?lang=es&dn=ou%3DServei+d%27Inform%C3%A0tica%2C+ou%3DServei%2C+ou%3DEstructura+funcional%2C+o%3DUniversitat+Jaume+I%2C+c%3DES&class=list

i al Cefire de Castelló. 
http://mestreacasa.gva.es/web/cefirecastello/assessories 

Com sempre podem comprar en Amazone productes :
http://www.amazon.es/Sparkfun-MMCE-MaKey/dp/B008SFLEPE 
http://createc3d.com/shop/en/13-arduino 
Personalment pareix prou difícil d'adaptar per infantil i primària però la meua escola es caracteritza per aquest motiu ,els mestres sempre li peguen una volta més a tot,investiguen,proven ,s'emocionen...

Continuarem pegant voltes a aquesta idea.Tal vegada podrem fer alguna sessió de formació ja que tenim ja el pla de gestió autònoma de formació.

També intentarem posar-nos en contacte amb apple per veure si ens ofereixen formació sobre programació per alumnes

http://www.viaempresa.cat/ca/notices/2014/12/apple-ofereix-cursos-de-programacio-gratuits-per-a-nens-9743.php#


No hay comentarios:

Publicar un comentario